loading...

Violul demonstarea constrangerii

Demonstrarea constrângerii cazul unui act sexual se poate proba printr-o coroborare a mai multor elemente, cele medicale având o mare valoare, dar nu în exclusivitate.
Constrângerea morală (ameninţare, şantaj) nu poate fi demonstrată medico-legal.
Constrângerea fizică pentru contactul sexual este discutabilă: unii nu o acceptă decât în condiţii cu totul excepţionale, atunci când există: disproporţie evidentă de forţă fizică între victimă şi agresor, participarea mai multor persoane la imobilizarea victimei sau când victima este pusă în situaţia de a nu se putea apăra; se apreciază că, o femeie adultă în deplinătatea forţelor fizice şi mentale nu poate fi violată de un singur bărbat.
Constrângerea fizică poate fi probată prin evidenţierea unor leziuni traumatice care demonstrează lupta între victimă şi agresor. Victima poate prezenta leziuni de violenţă produse prin lovire activă, compresiune, muşcare etc. Localizarea acestora este variată: pe faţă, pe cap, corp şi patognomonic pe faţa internă a coapselor, pe gât şi la nivelul gâtului mâinilor.
Se pot constata şi leziuni grave corporale (ex. traumatism cranio-cerebral), administrări de medicamente, alcool, etc.care, prin inducerea unei stări de inconştienţă somnolenţă, scăderea reactivităţii, pe un timp mai scurt sau mai lung, pot pune victima în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima liber voinţa.loading...

Postări populare de pe acest blog

Surse de energie

Surse ale conflictului

Caile de administrare a medicamentelor