loading...

Referate si mesaje

În cadrul activităţilor curente în cadrul organizaţiilor dorim să comunicăm cu numeroşi oameni având diferite poziţii sociale, aflaţi adesea în locuri diferite; atunci când nu ştim când este disponibil destinatarul, mesajul este complicat, vrem să înregistrăm mesajul sau să îl trimitem mai multor persoane folosim comunicări scrise interne care realizează aceeaşi funcţie internă pe care o realizează, în exterior, scrisoarea.
Referatele sunt folosite pentru: a comunica instrucţiunile şi cererile către subordonaţi, a încuraja şi a motiva persoane sau echipe, a comunica politica firmei şi schimbările de personal, a comunica sugestiile, răspunsurile şi reclamaţiile către superiori; a asigura cooperarea şi coordonarea; a confirma înţelegerea unei comunicări orale. Se pot folosi formulare pretipărite. Distribuirea se face prin foto copierea originalului sau prin folosirea poştei electronice. O cale bună de a ţine sub control propriile referate este de a le verifica periodic şi de a arunca tot ce este depăşit.

Faxuri
Faxul a devenit o dotare standard în birouri pentru că: permite transmiterea copiilor documentelor, sunt posibile răspunsuri multiple în cadrul aceleiaşi zile - la distanţe mari. Fiecare document este trimis cu o pagină de însoţire, care specifică destinatarul, având spaţiu şi pentru un mesaj suplimentar de însoţire. O informaţie confidenţială nu trebuie transmisă prin fax, acolo unde este nevoie de securitate absolută.

Notiţele interne
O notiţă oferă o posibilitate de accentuare constantă a unui anumit mesaj şi de menţinere în memoria auditorului (informaţii privind securitatea şi siguranţa în interiorul clădirii, aprecieri laudative sau reclamaţii ale clienţilor, petreceri ale personalului, notiţe oficiale). Se adresează unui număr mare de cititori. Conţinutul trebuie să fie relevant şi la obiect. Imaginile grafice, folosirea creativă a caracterelor mari şi utilizarea umorului pentru accentuarea unui aspect, pot fi foarte eficiente. O notiţă trebuie să aibă un impact vizual mare - pentru a atrage atenţia asupra sa, mesajul trebuie să fie înţeles uşor, imaginile grafice şi vizuale trebuie să încadreze mesajul.

Mesajele
Este cea mai scurtă formă de comunicare scrisă. Se poate apela la un mesaj scris de mână, pe care-l puteţi lăsa pe biroul cuiva, după cum îl puteţi da unei alte persoane, pentru a-l transmite destinatarului.
Întotdeauna mesajul conţine ora şi data, informaţii suficiente - pentru a fi înţeles, o indicaţie privind prioritatea sau termenul limită.
loading...

Postări populare de pe acest blog

Surse de energie

Surse ale conflictului

Caile de administrare a medicamentelor