loading...

vineri, 3 martie 2017

Intoxicatia cu alcool etilic intoxicatia cronica

Apare la consum cronic, excesiv de alcool cu dependenţă de acesta. Apar tulburări decelabile, cu manifestări secundare care afectează sănatatea fizică şi psihică, tulburări de comportament social şi economic. Alcoolicul cronic este un băutor iniţial ocazional, apoi periodic şi în final regulat, cu apariţia dependenţei.
Simptomele alcoolismului cronic sunt: gastro-intestinale (gastrită, hepatită, ciroză), neuro-psihice (polinevrite, tulburări de personalitate, delir şi halucinaţii, până la demenţă şi epilepsie alcoolică, delirium tremens), generale: afectare cardio-vasculară, hipovitaminoze, insuficienţe endocrine, scăderea rezistenţei la infecţii.
Tabloul morfopatologic în intoxicaţia etanolică este necaracteristic:
-         în intoxicaţia acută leziunile sunt nespecifice (stază viscerală generalizată,
congestie cu sufuziuni sanguine submucoase, subseroase, viscerale, modificări de gastrită cu componentă hemoragică);
-         în intoxicaţia cronică se decelează procese de degenerescenţă, scleroză şi
atrofie (predominant cerebrale şi hepatice).
Din punct de vedere toxicologic se pot face determinări ale alcoolului în sânge (alcoolemie), urină (alcoolurie), aer expirat (alcooltest) şi din organe (la cadavre).
Determinarea alcoolemiei şi alcooluriei se face prin metode oxidative, enzimatice, cromatografie gazoasă la laboratoarele de toxicologie din cadrul instituţiilor de medicină legală.
         Metoda oficială de determinare este metoda Cordebard modificată: izolarea alcoolului din sânge/urină, distilare, oxidare la rece cu exces de bicromat de K în prezenţa acidului acetic; bicromatul de K se titrează cu tiosulfat de Na în prezenţa amidonului ca indicator.
Medico-legal se poate efectua calcularea alcoolemiei maxime şi calcularea “retro” a alcoolemiei.Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...