loading...

marți, 28 februarie 2017

Daniel Defoe - Robinson CrusoeRobinson Crusoe s-a nascut in anul 1632, in orasul York, intr-o familie cumsecade, avand 2 frati.La 19 ani, impotriva vointei parintilor si prin dorinta de aventuri, impreuna cu un prieten, a fugit de acasa imbarcandu-se pe un vas.Aceasta nava a naufragiat langa Yarsmouth, insa echipajul a fost salvat de o alta nava.

Cu timpul, Crusoe a uitat suferintele indurate si s-a imbarcat pe corabia unui capitan cu care s-a inteles foarte bine si care i-a dat primele notiuni de navigatie si matematica.Acestia au pornit spre Guineea de unde Robinson a venit cu niste bani stransi, hotarandu-se sa continue negustoria pe coastele Guineei.

El s-a imbarcat intr-o corabie,iar in apropiere de insulele Canare, a fost capturat de o nava cu pirati mauri din Sallee, devenind robul lor.Castigand incredere a facut rost de o barca si pacalindu- pe cei doi slujitori a-i stapanului a plecat pe mare, scapand.Pe Moley l-a aruncat in apa si a continuat spre sud navigarea pana cand au intalnit un vas portughez, care i-a dus in Brazila, capitanului devenindu-i foarte recunoscator.In aceasta tara,Robinson l-a vandut pe Xury si a devenit cultivator din banii stransi.

Noul cultiavtor avea ca vecin un om de origine engleza,Wells, cu care s-a imprietenit.

Prin dorinta lui de imbogatire, a plecat in Guineea, in functia de capitan al vasului pt. a cumpara negri, revenindu-i jumatate din ei.Corabia a fost prinsa intr-o furtuna ingrozitoare, ea naufragi- 56927dnm35xfi2y

ind pe o insula pustie.Noaptea aceea a fost de cosmar pt. Robinson, deoarece nu stia daca sa se fereasca de fiare sau salbatici.Dimineta a inotat pana la corabie si si-a gasit de mancare, pusti,imbracaminte si multe alte necesare, corabia scufundandu-se.

In primele zile pe insula, a inceput sa isi faca un jurnal zilnic si incepe construirea unei locuinte,

descoperind ca pe acel pamant pot creste grane.Dupa ce si-a dat seama ca este norocos ca a supravietuit,

a inceput sa fie foarte credincios, gasind in barca Sfanta Scriptura.Robinson a inceput sa cerceteze insula, nf927d6535xffi

gasind un loc cu tutun, lamai, trestie de zahar, struguri salbatici, insa nici o urma de om.In alta parte a insulei a gasit o broasca testoasa pe care a mancat-o, alaturi de pasari marine.Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...