loading...

marți, 28 februarie 2017

CONCEPTUL DE OPORTUNITATE DE AFACERI

Primul lucru pe care trebuie să-l facă o persoană după ce a luat decizia de a se implica în afaceri, îl constituie identificarea unei idei posibile de afacere din care să rezulte oportunităţi viabile.         
O oportunitate atractivă şi bine definită reprezintă fundamentul, piatra de temelie a unei afaceri de succes. Este important să se facă distincţie între ideea de afacere şi oportunitate de afacere. Oportunitatea în sens antreprenorial este o idee care poate fi transformată într-o afacere. Oportunitatea trebuie să îndeplinească câteva caracteristici:
- să fie atractivă;
- să fie durabilă;
- să fie de actualitate;
- să aibă în vedere un produs sau serviciu care creează sau adaugă valoare cumpărătorului sau utilizatorului final.
            Acţiunile de elaborare a unui studiu de fezabilitate privind afacerea are scopul de a transforma ideea de afaceri în oportunitate. Procesul de identificare a ideilor de afaceri şi evaluare a oportunităţilor este influenţat de doi factori:
  1. Tipul afacerii în care se doreşte să se intre.
  2. Întreprinzătorul (instruirea, educaţia, posibilităţi financiare, situaţia familială a acestuia).
Misiunea întreprinzătorului este aceea de a identifica acea afacere care îl ajută cel mai bine să-şi realizeze scopul urmărit.

Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...