loading...

duminică, 26 februarie 2017

Bubico - Ion Luca Caragiale - rezumat

                              Bubico
                                        Ion Luca Caragiale

                                                         ~rezumat~

        Fiind in gara,autorul s-a grabit catre casa pentru  a-si cumpara un billet.Iesind pe peron alerga catre tren pentru a nu-l pierde.Ajungand,barbatul a cautat un compartiment cat mai confortabil pentru a sta pe parscursul calatoriei.
       Omul a intrat intr-un compartiment ce era gazduit de o doamna.Acesta a salutat-o,cand deodata un glas de caine a inceput sa later la barbat ca la un hot.Cucoana a Calmat cainele,acesta bagand capul in poseta.
        In compartiment a intrat  conducto-
rul, cerand  biletele pasagerilor .Bubico scoase capul din geanta  si a inceput sa later mai tare.In momentul in care conductorul s-a apropiat de stapna,catelul dadea sa iasa din geanta ,agitandu-se.
        Apele s-au linistit,iar femeia si-a aprin o tigareta,si cum barbatului nu-i era somn,s-a  gandit sa-si aprinda si el o tigara.Deoarece nu avea cu ce s-o aprinda,a rugat cucuoana sa-I de si lui un fum.Dar nici bine nu apuca sa faca un pas,ca Bubico a inceput sa later mai tare decat la conductor.Cu toata zarva femeia a reusit sa-i dea barbatului un chibrit.
                Bubico a venit catre barbat,iar acesta speriat a ridicat picioarele,spunand ca-i este frica.Cucoana i-a zis,ca Bubico  nu vrea decat sa se imprieteneasca cu dansul.Domnul i-a dat o bomboana catelului,astfel apropiindu-se de el.
            Brbatul a sfatuit-o pe cucuoana san u-l mai tin ape Bubico in geanta si i-ar fi mai bine daca l-ar scoate la racoare.Omul a deschis fereastra compartimentului,apoi a luat o bomboana ademenindu-l pe catel catre dansul.Luandu-l in brate,Bubico a scos capul pe geam.Femeia l-a  atentionat pe barbat sa aiba grija de caine pana cand,Bubico a zburat pe geam.
            Cei doi s-au grabit catre alarma astfel,trenul oprindu-se.Personalul a intrebat cine a dat semnalul de alrma,iar barbatul aratnd catre femeia lesinata.Trenul si-a reluat drumul.Ajunsi la destinatie,doamna s-a trezit din lesin distrusa de suparare.Plangand in mijlocul multimii,camaradul ei de calatorie s-a apropiat de ea si i-a soptit la ureche  ca el a fost cel care a aruncat catelul pe fereastra.Auzind toate acestea,cucoana  a lesinat din nou,iar barbatul si-a continuat drumul,disparand in  noapte.


Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...