loading...

Editoare de texte


Editoare de texte

 

1.  Editorul de texte Notepad

        Pentru lucrul cu Notepad se va deschide fereastra Accesories si se va actiona cu un clic dublu pe pictograma omonima ; dupa activarea lui Notepad se va alege Open din meniul File ,aparand o fereastra fara titlu si fara sa contina vreun element.
       In timpul editarii unui fisier, Notepad tine automat evidenta spatiului ocupat pe disc,aceasta intrucat marimea maxima a unui fisier esta de 50.000 caractere.     

2.      Editorul de texte Write
         
       Write face parte din grupul Accesories la Windows 3.1 sau 3.11,fiind o aplicatie de prelucrare                                                                                                                                              de texte,ce poate fi extrem de folositoare pentru crearea si imprimarea de documente in activitatea cotidiana .Se pot observa asemanari intre ferestrele de prezentare Notepad si Write.
       Editarea sub controlul Write se face ca si in cazul celorlalte aplicatii Windows.In plus,aceasta aplicatie ofera tehnici speciale de editare,referitoare la pozitionarea cursorului.selectarea,cautarea si inlucuirea textului.                                                                    

3.      Editorul de texte WordPad

     In plus fata de Write si Notepad,editorul WordPad  prezinta o bara de butoane ce ofera un acces rapid la funtia dorita (copiere,mutare,selectare font,tiparire,aliniere text etc. )


4. Editorul de texte Edit

       EDIT oferit de MS-DOS este imaginea unui editor de texte standard,fara facilitati de procesare-cum poseda, in general,editoarele actuale implementate sub MS-DOS.Dotat cu insusiri minime de editare,EDIT poare fi folosit pentru introducerea unor scurte documente sau pentru familiarizarea utilizatorului cu modul de operare al unui editor de texte nepretentios.
       Lansarea in executie se face prin comanda : edit in urma careia va aparea  un ecran albastru cu mai multe comenzi.


Bibliografie : Magrid,L.,E. –Ghidul utilizatorului de PC .Editura All Educational,Bucuresti,1999loading...

Postări populare de pe acest blog

Surse de energie

Surse ale conflictului

Caile de administrare a medicamentelor