loading...

duminică, 21 ianuarie 2018

OBIECTUL CONTABILITĂŢIIContabilitatea 
Ø  este o componentă a sistemului ştiinţei economice
Ø  a apărut din nevoia de a răspunde la problema gestiunii valorilor economice dintr-o entitate
Structurile calitative folosite pentru a personifica această separare au fost după caz, cele de avere, capital, patrimoniu şi recent (conform I.F.R.S.) resurse economice
Ø     În plan juridic – orientarea este făcută pe structura calitativă de patrimoniu care reprezintă totalitatea resurselor materiale şi băneşti aduse de fiecare din asociaţi drept aport, precum şi acelea pe care societatea le dobândeşte ulterior. Toate acestea formează AVEREA unităţii respective.
Ø     Pentru ca patrimoniul să existe sunt necesare două elemente independente, unul persoană fizică sau juridică, ca subiect de drepturi şi obligaţii şi altul în bunuri economice, ca obiecte de drepturi şi obligaţii. Deci, patrimoniul reprezintă totalitatea drepturilor şi obligaţiilor cu valoare economică aparţinând unei persoane fizice sau juridice, precum şi bunurile la care se referă.
  • Definiţia patrimoniului:
            totalitatea drepturilor şi obligaţiilor cu valoare economică aparţinând unei persoane fizice sau juridice, precum şi bunurile la care se referă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...