loading...

vineri, 3 martie 2017

Inecul leziuni specifice de inecare

         Definiţie: este asfixia mecanică prin obstrucţia căilor respiratorii în care aerul respirator este înlocuit cu un lichid. Este suficient ca orificiile respiratorii (nas, gură) să fie situate în mediu lichid.
Leziuni specifice de înecare: sunt cele datorate pătrunderii apei în organism în timpul vieţii, deci cu caracter vital.
         - ciuperca înecatului: este o spumă densă situată la orificiile respiratorii, formată din amestec de apă, aer şi mucus, care apare imediat la scoaterea cadavrului din apă şi dispare rapid în aer.
Spuma din căile respiratorii (care poate fi decelată şi în timpul autopsiei în arborele bronşic) se formează prin frecarea coloanei de apă de mucusul care acoperă căile aeriene, în timpul înecului;
- emfizemul pulmonar acut asfixic: plămânii ocupă în totalitate cavitatea toracică, acoperă inima, păstrează amprenta la compresiune, au elasticitate pierdută, pe secţiune sunt uscaţi.
Caracteristic înecului este aspectul de emfizem hidro-aeric marginal realizat prin împingerea puternică a aerului rezidual pulmonar de către coloana de apă spre marginile pulmonare cu ruperea consecutiva a alveolelor pulmonare.
Microscopic se evidenţiează ruptura septurilor alveolare, alveolită sero-hemoragică, vasele mult dilatate, elemente care realizează aspectul de emfizem hidroaeric. Microscopic pentru a face diferenţa între tipul de înec, se descrie edemul pulmonar acut seros (înec în apa dulce) şi hemoragic (înec în apa sărată), emfimzemul acut asfixic uscat (rar) şi umed (frecvent).
         - petele Paltauf sunt peteşii hemoragice la nivelul pleurei viscerale a scizurilor, mari, cu tentă albăstruie, cu marginile slab delimitate, datorate rupturii septelor interalveolare şi existenţei sângelui diluat.
         - resorbţia apei inspirate duce la creşterea fluidităţii sângelui în cavităţile inimii stângi şi la existenţa de lichid în cavităţile pleurale.
         - existenţa de apă în tubul digestiv, înghiţită în timpul înecării şi de nisip şi alge în tubul digestiv şi căile respiratorii (acest semn apare în timp şi la cadavrele aruncate în apă).Romania - Activitățile economice. Transporturi.

Industrie -           în luna februarie 2016, producția industrială, a crescut cu 0.8% față de luna februarie 2015 -           creș...

loading...